Položeni strešniki in teden dni dopusta

Sedaj, ko so še strešniki nameščeni in se hiša lahko zaklene, tako, da nihče ne more vanjo, si lahko vzamemo kakšna dva tedna dopusta. Zadnji mesec je bilo res preveč vsega. Prenova hiše, v katero se bomo kmalu vselili, je bila precej daljša, kakor smo načrtovali. Vseeno pa krajša, kot bi bilo, če bi se nova hiša zgradila iz nule. Zadnja stvar, katero smo imeli za obnoviti, so bili strešniki in po tem smo si rekli, da si bomo vzeli malce več časa.

Položeni strešniki in teden dni dopusta

Naslednja stvar, ki nas čaka, je vsekakor opremljanje doma, ampak mislim, da bom s tem malce počakala, ker si želim, da to, delam spočita in ne na pol utrujena. Ta hip sem popolno utrujena in bom vsekakor najprej poskrbela, da si naberem nazaj moči in potem, ko se bom malce bolje spočila, bom delala na tem, da opremim hišo. Ta del je bolj delikaten kakor pa ostali gradbeni deli. Tisti del nisem delala sama in tisti del ne bom gledala neprestano na način, kot bom gledala in uporabljala opremo, ki bo v domu. Tudi strešniki so bili izbrani iz strani gradbenika, ker nam je povedal, kaj bi bilo najboljše. Jaz sem samo izbrala barvo skupaj z možem to je bilo pa vse. Ostale stvari so tudi bolj ali manj določili gradbeniki. Vsaj kar se kakovosti tiče. Mi smo samo povedali, kakšne barve želimo, da so kje in kakšne imamo finančne zmožnosti. Ostalo so pa naredili drugi.

Sedaj, ko so tudi strešniki položeni in je vse to zaključeno, se pa lahko posvetim opremljanju hiše. Najprej bomo seveda naročili čistilni servis, saj je treba vse zelo dobro očistiti, preden se bo karkoli dajalo v hišo. Najprej sem mislila, da bom sama to čistila, ampak sem hitro ugotovila, da to ne bo realno. Bom pomagala seveda, ampak večino je pa bolje, da bo naredil nekdo, ki je za to izkušenj. Tako kot recimo je nekdo izkušenj za to, da so se strešniki položili tako, kot je prav.