Lanterne in preživljanje prijetnih večerov na terasi

Če vas moti luč zvečer luč na terasi, ker je premočna in ker privablja komarje in drugi mrčes, potem imate na razpolago lanterne, ki vam bodo polepšale večere na terase.

Meni osebno so lanterne posebej všeč, ker ti dajo tisto prijetno, romantično svetlobo, ravno pravšnjo, da posediš na svoji terasi in se umiriš pred spanjem. Vsak ima svoj okus in terase so si med seboj različne, tako imajo nekateri že vgrajene lučke po vsej terasi, ali pa v sami pergoli, tako da jim lanterne ne pridejo v poštev.

Človek stremi k temu, da bi si doma naredil čim bolj prijetno vzdušje, ne zaveda pa se, da si potem le redko vzame čas za to, da uživa v prostoru, ki si ga je opremil. Zakaj pozabljamo na nujno potreben čas, ko bi si ga morali vzeti zase? Kaj nam pomeni nakup lanterne, če potem ne znamo uživati ob njej. 

Sama imam doma vedno vse urejeno, če kdo pride k meni na obisk, je vedno pozitivno presenečen, ker imam tako lepo. Tudi sama sem bila še pred kratkim ponosna na to, da ljudje vidijo, kako imam lepo. Sedaj pa so se zame časi spremenili, ker se nisem dobro počutila in prvič sem pomislila, da premalo uživam, da si vzamem premalo časa zase. Začela sem gledati na dneve čisto drugače, končno ne grem mimo lanterne, da je ne bi opazila in zvečer videla, kako lepo sveti. 

Ljudje smo res prezahtevni sami do sebe in do okolice. Več bi morali uživati v tem, za kar garamo. Sedaj znam uživati večere na terasi in znam opazovati in videti vse, kar sem naredila. Ponosna sem nase, da sem to spoznala še pravi čas.

Naj tudi vam lanterne odprejo oči, da boste lahko uživali po večerih na terasi, kot sedaj uživam jaz sama.